Skadeprocessen går till på följande vis

 1. När skadan är skedd är det viktigt att göra en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Även de små skadorna överstiger oftast din självrisk.
 2. Boka tid för skadebesiktning genom att ringa oss på 026-37070 eller skicka in ett meddelande genom formuläret så kontaktar vi dig! Skadebesiktningen tar ca 10-35 min (beroende på skadans omfattning).
  Mindre skador så som repor och små bulor går det även bra att göra en fotobesiktning själv och skicka bilderna till oss. Vi ser gärna att bilderna är av god kvalité och att bilen är någorlunda ren.Det innebär att du skickar in foton till oss genom mailen autolackgavle@gmail.com.
  Normalt kan vi bestämma åtgärd av skada från fotografier i ca 80% och i övriga fall kanske vi ställer lite frågor. Eventuellt kan du behöva komma in på besiktning ändå.
 3. Vi kontrollerar och dokumenterar skadans omfattning. Därefter har vår skadehandläggare en dialog med ditt försäkringsbolag för att säkerställa reparationen.
 4. När allt är klart med försäkringsbolaget beställer vi material och förbereder ert ärende,
 5. Ni lämnar in bilen på den överenskomna tiden ni fått vid skadebesiktningen.
 6. Reparationen påbörjas och skadetekniker tillsammans med lackerare kontrollerar att skadornas omfattning är korrekta emot den kalkylen vi gjorde vid skadebesiktningen. Eventuella dolda och bakomliggande skador fotas och dokumenteras för att alltid säkerställa hög kvalitet på utförd reparation.
 7. Innan du hämtar din bil gör vi en sista kontroll av vårt arbete, så att ni kan känna er trygga med vår reparation.